Lambdasonde

Skriv inn ditt reg.nr.

Lambdasonde til din bil

Lambdasondens oppgave er å sørge for at det kommer rett mengde drivstoff til sylinderne igjennom å optimere luft/brensel-forholdet. Lambdasonden sørger for at motoren fungerer som den skal og har korrekt drivstofforbruk. Fordi lambdasonden kontrollerer at katalysatoren fungerer som den skal, så minsker også skadelige utslipp. Hvis bilen din signaliserer at CO-innholdet er for høyt, eller at lambdaverdien er feil, så kan årsaken være at en lambdasonde trenger å byttes ut. Det kan være flere ulike lambdasonder i en bil. Ved hjelp av signaler som sondene gir fra seg reguleres mengden drivstoff som tilføres bilmotoren. Under fanen «motorstyring» finnes en mengde produkter som bidrar til regulering og kontroll av avgasser og forbrenning.

Disse hjelper til å holde bilen din relativt miljøvennlig igjennom så lave CO-utslipp og så effektiv drivstofforbrenning som mulig.

Når bør du bytte lambdasonde?

Vanligvis holder en lambdasonde omtrent 150 000 km. Den kan likevel av ulike årsaker trenge å byttes ut tidligere. Når lambdasonden tar skade, er det ofte på grunn av påvirkning fra motoren eller på grunn av lekkasje fra avgass-systemet.

Tegn på at lambdasonden kan ha sluttet å fungere som den skal er for eksempel:

  • Uvanlig høyt drivstofforbruk
  • Lav motoreffekt ved akselerasjon
  • Motorvarslingslampen skrur seg på i instrumentpanelet
  • Du kjenner små rykk i bilen når den akselererer
Bilmerker
Viser 1 - 30 av 5338 produkter

Bra
Trustpilot rating stars
Basert på 13 636 anmeldelser
Se noen av brukervurderingene her.