Dekk & felg til bilen din

Sommerdekk

Sommerdekk er laget for å sikre godt veigrep på normale veiforhold om sommeren samt lede bort vann og forhindre vannplaning. På Skruvat.no finner du et bredt utvalg av sommerdekk – fra budsjettdekk til premiumdekk. Vi fører dekk fra kjente produsenter som Nokian, Michelin, Pirelli, Goodyear, Continental, Bridgestone, Hankook og Strial.

Lover og forskrifter for sommerdekk

Sommerdekk kan brukes når forholdene tilsier det, med mindre det er vinterføre.

Det er tillatt med vinterdekk som har pigger i Sør-Norge fra 1. november, og i Nord-Norge fra 15. oktober og til første søndag etter påske. Piggfrie friksjonsdekk kan brukes hele året, men anbefales ikke om sommeren.

Det anbefales en mønsterdybde på dekkene på minst 3 millimeter. Den nederste lovlige grensen er på 1,6 millimeter for sommerdekk og 3 millimeter for vinterdekk. Kan man kjøre med vinterdekk om sommeren?

Ja, det kan du så lenge det ikke er piggdekk. Men vi anbefaler likevel ikke at du kjører på vinterdekk om sommeren! Vinterdekk er laget av elastisk gummi og designet for å holde seg myke selv i kaldt vær. Om sommeren blir disse dekkene altfor myke, noe som kan føre til nedsatte kjøreegenskaper. Forskjellen i gummiblanding og mønster gjør det også farlig å kjøre med sommerdekk om vinteren.

Det er viktig at du sjekker dekktrykket med jevne mellomrom – anbefalingen er vanligvis annenhver måned. Riktig dekktrykk forbedrer kjøresikkerhet, komfort og drivstofforbruk, og beskytter også dekkene mot slitasje.

Dekktrykket bør være litt høyere på en bil med tung last. Les bilens brukerhåndbok for å finne riktig dekktrykk for bilen din.

Hvor lang levetid kan man forvente på sommerdekk?

Det avhenger selvfølgelig av kjørestilen din og hvor langt du har kjørt. Ved normal kjørelengde (ca. 15 000 km/år) bør dekkene minst vare i ca. 3 sesonger.

Bra
Trustpilot rating stars
Basert på 13 575 anmeldelser
Se noen av brukervurderingene her.