Spar penger: Ta med egne reservedeler til verkstedet

Det kan bli dyrt å reparere bilen på verkstedet. Men det går å komme billigere unna enn du kanskje tror. Her er et sparetips som kan være verdt en del penger.

Besøk skruvat.no for å søke etter reservedeler og tilbehør til ditt kjøretøy.

Ingen bil har evig liv. Uansett hvilken modell man velger så må man regne med at man i blant kommer til å trenge ulike reparasjoner. Og hvis man ikke vil mekke selv har man verkstedbesøk og en skikkelig fet regning å se fram til.

Verkstedene tar betalt for forskjellige ting når du leverer inn bilen din. For de første skal de ha betalt for kunnskapen sin og for den tiden de legger ned i arbeidet med å fikse bilen din. Mange verksteder legger i tillegg på en ekstrakostnad på de delene de kjøper inn til bilen din.

- Verkstedene vil tjene penger. Derfor legger de ofte på litt på reservedelene, det kan handle om 25% eller mer, forteller Magnus Possman, teknisk ekspert og forretningsområdesjef i Skruvat.

For å komme billigere unna, kan man ta med seg sine egne reservedeler til verkstedet. Velger man å kjøpe bildelene til rett pris, kan man spare ganske mye penger. Det kan handle om tusenlapper. Det er viktig at man prater med verkstedene først så man er enige om prosessen.

- Det finnes verksteder som synes det er ok at man tar med seg sine egne reservedeler til verkstedet, men det finnes også de som ikke vil det. De vil ikke miste inntekten, sier Magnus Possman.

Velger man å kjøpe sine egne reservedeler når bilen skal på verksted, gjelder det å kjøpe riktige deler. Passer ikke delen så kan ikke reparasjonen utføres, men verkstedet kommer antageligvis til å ta betalt for sin tid likevel.

– Kjøper du dine reservedeler hos skruvat.no slipper du den risikoen. Hos oss finner du en funksjon der du skriver inn registreringsnummeret i søkefeltet og får bare opp deler som passer til bilen din, sier Magnus Possman.

Besøk skruvat.no for å søke etter reservedeler og tilbehør til DIN bil!