Tips & Råd

Derfor kan ditt batteri slutte å fungere i påskeferien

Ditt bilbatteri kan ha blitt skadet under vinteren. Det innebærer at du når som helst risikerer å bli stående med en bil som ikke starter. Her er de beste tipsene for å unngå at dette skjer.

De beste sommerdekkene til bilen – slik velger du rett

Rett dekk på bilen gjør stor forskjell, både på komfort, sikkerhet og drivstofforbruk. Men det finnes mye å velge på, og det blir lett feil nor man kjøper nye sommerdekk. Her er alt du trenger å vite.

De beste tipsene for å få maks utbytte når du selger bilen.

Du kan gjøre mye selv for å få opp verdien på din bruktbil, og det kan gi deg ekstra tusenlapper i lomma når du selger den. Her er 10 verdifulle tips.

De «hemlige” kodene som avslører tilstanden på bilen din

Din bil kan fortelle deg hvordan den egentlig har det, kunsten er å forstå hva den prøver å fortelle deg. Med et enkelt hjelpemiddel kan du nå tolke bilens feilkoder uten at du trenger å betale dyre penger på et verksted.

Last bilen riktig – unngå skader og bøter

Er du ikke så nøye med hvordan du laster bilen din, kan du faktisk være en fare i trafikken. Dessuten risikerer du som bilfører å bli bøtelagt hvis du ikke følger de reglene som gjelder. Her får du noen tips til hvordan pakke bilen riktig og trygt.

Slik tolker du ulydene i bilen:

Du kan selv avsløre om noe er ødelagt eller holder på å bli ødelagt i bilen. Det beste verktøyet: Ørene dine. Her er noen vanlige feil som kan identifiseres av din hørsel.

Så farlig er det med vinterdekk på våren

Det er lovlig å kjøre med piggfrie vinterdekk året rundt. Men det er ikke spesielt lurt. Flere tester viser nemlig at det både er billigere og sikrere med sommerdekk.

Så viktig er oljen for din bil

Bilen trenger bra motorolje, og motoroljen må ikke skiftes for sent. Da kan motoren havarere. Men å velge rett olje er ikke det letteste. Det er mange ting man må tenke på, og her er de viktigste.

Se opp – feil reservedeler riskerer å skade din bil

En bil kan bestå av over 10 000 ulike deler, mange av dem unike for din modell. Å finne eksakt rett del når du skal skifte ut noe kan derfor bli en utfordring. Men det finnes en løsning.

Spar penger: Ta med egne reservedeler til verkstedet

Det kan bli dyrt å reparere bilen på verkstedet. Men det går å komme billigere unna enn du kanskje tror. Her er et sparetips som kan være verdt en del penger.

Blås i verkstedet – mekk selv

Mange moderne biler er kompliserte konstruksjoner med avanserte tekniske løsninger. Men ikke la det skremme deg. Det finnes fremdeles mye man kan mekke på selv. Her følger noen eksempler.

Advarsel: Slik slites bremsene dine på vinteren

Bremsene dine kan være dårlige uten at du merker det fordi de utsettes for store påkjenninger som gjør at de slites raskt.
- Pass på å undersøke bremsene nå før vinteren, råder Magnus Possman hos Skruvat.