De beste tipsene for å få maks utbytte når du selger bilen.

Du kan gjøre mye selv for å få opp verdien på din bruktbil, og det kan gi deg ekstra tusenlapper i lomma når du selger den. Her er 10 verdifulle tips.

Rengjør bilen

En skitten bil signaliserer at man ikke tar hand om den, så vask både bilens utside og innside godt. Å gjøre rent setene med en bra sjampo bruker å være veldig bra for førsteintrykket hos potensielle kjøpere.

Fiks småfeil

Noen små skavanker på bilen kan man venne seg til når man er bileier. Kanskje det er vindusheisene bak som ikke fungerer ordenlig, eller så er det en lyspære som behøver å byttes ut. Verdien på bilen blir derimot påvirket negativt når ikke alt er som det skal være. Ta deg tid til å fikse så mye som mulig, ofte handler det bare om å skifte en sikring .

Service på bilen

Service er veldig viktig for verdien på en bruktbil. Sørg for at den er nyservet når du skal selge den. Skift olje og oljefilter og kontroller kjølevæske, spylevæske og bremsevæske . Det kan også være lurt å spare kvitteringen når du skifter olje og filter så du kan vise til at det er utført.

Fiks steinsprut/småskader

Lakken er det første man ser en bil og merker gjør bilen mindre attraktiv. Det er ikke vanskelig og dyrt å fikse småskader, så ta deg tid til å gjøre dette før du selger bilen – det kan gjøre stor forskjell.

Kjøp felger

Få detaljer påvirker bilens utseendet så mye som hjulene. Har du stålfelger på din bil? Da er kanskje tiden inne for å investere i et sett lettmetallfelger . Budsjettvarianten er å skaffe lekre hjulkapsler i plast.

Monter hengerfeste

Mange bilkjøpere har hengerfeste på sin ønskeliste. Derfor er bruktbiler med hengerfeste mer attraktive enn de bilene som ikke har det. På de aller fleste modellene kan man montere hengerfeste, og det er kanskje billigere enn du tror.

Ibland handler det bare om en tusenlapp, penger som du lett får tilbake den dagen du selger. Husk at hengerfestet også må EU-kontrolleres.

Bytt dekk

De fleste som kjøper bil, har ikke så lyst å mekke på den. Derfor kan det lønne seg å sørge for at det sitter bra dekk på bilen når du skal selge den. Derimot behøver du ikke kjøpe de dyreste dekkene, du får antagelig ikke igjen tilsvarende sum når du selger.

Installer motor/kupévarmer

På våren er det kanskje en uinteressant detalj på en bruktbil, men når vinteren nærmer seg er biler med motor- og kupévarmer mer attraktive enn biler uten.

Fiks setetrekkene

Utslitte setetrekk senker verdien kraftig på en bil. Ofte er det førersetet som blir mest slitt. Har du tekstiltrekk kan du, hvis du er heldig, finne tilsvarende stol med rett trekk hos en bilopphugger. Og det er ikke sikkert det koster så mye. Har du skinntrekk på setene går det vanligvis an å få det reparert.

EU-kontroll

Potensielle kjøpere kan bli usikre hvis bilen ikke har hatt sin EU-kontroll. Kan du vise fram et papir der det står at bilen er i god stand er det en rask og enkel måte å øke bilens verdi flere tusenlapper.

skruvat.no – bra bildeler til helskrudde priser. Les mer her.