Se opp – feil reservedeler riskerer å skade din bil

En bil kan bestå av over 10 000 ulike deler, mange av dem unike for din modell. Å finne eksakt rett del når du skal skifte ut noe kan derfor bli en utfordring. Men det finnes en løsning.

Mange biler ser ganske like ut på utsiden, men under skallet er forskjellene store. Produsenten velger sine tekniske løsninger for å gi de ulike bilmodellene ulike egenskaper. Det betyr at man trenger mange forskjellige deler i produksjonen.

Hver modell bygges også i flere versjoner, så det holder ikke å bare vite hvilket merke og modell bilen er. For eksempel finnes det ulike typer karosseri, forskjellige motoralternativer og ikke så sjeldent forskjellige utstyrsnivåer der det er brukt ulike deler. At bilprodusentene ofte oppdaterer de ulike modellene under bilens levetid, og da også skifter ut mange av komponentene gjør at det blir enda vanskeligere å vite nøyaktig hvilke reservedeler som er riktige til din bil.

– Det er mye å passe på. Du kan ha to biler som ser identiske ut, men som har to ulike motorer. Det betyr at man trenger ulik type olje og filtre for at bilen skal fungere optimalt. En bil med sterkere motor kan også utstyres med andre bremser og støtdempere som skal klare større påkjenninger. Har bilen firehjulsdrift, kan det også bety at den har spesielle deler, sier Magnus Possman, forretningsområdesjef og teknisk ekspert hos Skruvat.no .

skruvat.no , Nordens største e-handelsplass for nye bildeler på nett, finner du over 500 000 ulike reservedeler til de aller fleste bilmodeller. Når noe skal skiftes ut, som det før eller senere skal på alle biler, gjelder det å holde tunga rett i munnen når man skal finne reservedelene man er ute etter. Men man trenger ikke lete selv, det finnes en snarvei som gjør det lekende lett.

– På Skruvat.no trenger du bare å vite bilens registreringsnummer, skrive det inn i søkefeltet og så får du fram alle reservedelene som passer akkurat din bil, sier Magnus Possman.